Huomisen hyvä teko - hyödynnä syys- ja joulukoristelussa luonnonmateriaaleja

1 min lukuaika

Huomisen hyvä teko

Luonto tarjoaa upeaa materiaalia koristeiden tekoon.

44 HHT blogikuva Kranssi

Vältä kaupallista muovirihkamaa ja tee koristeet luonnollisista materiaaleista.

Luonto tarjoaa upeaa materiaalia koristeiden tekoon. Voit käyttää syys- ja joulukoristeluun, mm. havuja, sammalta, jäkälää, käpyjä, varisseita lehtiä ja oksia. Muistathan kuitenkin jokamiehen oikeudet. Kysy lupa maanomistajalta tai hyödynnä oman pihan ja metsän antimia.

Sesonkien mukainen koristelu voi olla hyvin ekologista ja samalla kaunista. Opettele askartelemaan erilaisia koristeita ja somista kotiasi luonnonmateriaaleilla niin sisällä kuin ulkona. Hyviä vinkkejä löytyy somesta, mutta myös mm. kansalaisopistot järjestävät erilaisia kursseja.

Kaunis kranssi ulko-oveen syntyy niin ikään havuista ja pajunoksista, lisäksi tarvitset rautalankaa. Sido havukranssin pohja pitkistä pajunoksista kieputtamalla ne ympyrän muotoon ja sitomalla se rautalangalla. Leikkaa havuista lyhyitä noin 10 cm:n mittaisia tuuheita oksia. Ala asettelemaan havunoksia pajukehikolle ja sido ne aina rautalangalla. Asettele havunoksia aina n. 5 cm välein, jotta pajukehikko peittyy ja havukranssi edistyy. Toista tämä loppuun asti, niin että koko kranssi on kauniisti havujen peittämä. Viimeistele kranssi pienellä lenkillä takapuolelle, jotta saat sen esille oveen tai johonkin muuhun koukkuun. Lisää halutessasi jokin koriste, esim. kaunis silkki- tai paperinaru, myös kävyt sopivat viimeistelyyn.

Havukranssi on myös kaunis tuliainen loppusyksyyn ja joulunalusaikaan ystävälle.


Tämän huomisen hyvän teon meille jakoi MKN Etelä-Suomi