Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Maa- ja kotitalousnainen sekä paikallisyhdistys palkittiin Kärsämäellä

Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Maa- ja kotitalousnainen on Anne Nygård Siikajoelta. Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys on Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry Pyhäjoelta.

MKN Oulu Ypparin Maa ja kotitalousnaiset
Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset, puheenjohtaja Outi Piukkala, Jenna Helaakoski, Aino Grekula ja Pirjo Rajaniemi sekä Vuoden Maa- ja kotitalousnainen Anne Nygård.

Vuoden Maa- ja kotitalousnainen innostaa niin naisia ja miehiä mukaan paikallistoimintaan

Pohjois-Pohjanmaan Vuoden Maa- ja kotitalousnainen Anne Nygård toimii aktiivisesti Siikajoen Maa- ja kotitalousseurassa. Yhdistystoiminta on tuttua Nygårdille jo 30 vuoden ajalta niin puheenjohtajan, sihteerin kuin rahastonhoitajankin roolissa.

Nygård kannustaa ja innostaa esimerkillään muitakin naisia ja myös miehiä mukaan toimintaan. Yhdistyksen toiminnan kannalta tärkeitä ovat muun muassa talkoot, joissa Nygård on aktiivisesti mukana.

Vuoden Maa- ja kotitalousnainen Anne Nygård ja Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti

Vuoden Maa- ja kotitalousnaisten paikallisyhdistys kunnioittaa perinteitä ja höystää toimintaa 2000-luvun mausteilla

Pohjois-Pohjanmaan Vuoden paikallisyhdistys Yppärin Maa- ja kotitalousnaiset ry toimii aktiivisesti Pyhäjoella.

Yhdistysväki on järjestänyt useita muonituksia kuten kahvituksia, lätynpaistoa sekä joulupuurotapahtuman. Yhteisissä kokoontumisissa eli pohjanmaalaisittain kökissä on porukalla tehty muun muassa patalappuja ja heijastimia yhdessä viihtyen. Jäsenten hyvinvointia on edistetty yhteisillä jumpilla ja uutta opittu esimerkiksi purkkivärjäyskursseilla.

Tunnustuspalkinnon vastaanottivat yhdistyksen puheenjohtaja Outi Piukkala, Jenna Helaakoski ja Pirjo Rajaniemi ja Aino Grekula.

– Järjestöissä yhdistysväki tekee valtavan määrän vapaaehtoistyötä yhteiseksi hyväksi. Tämä tekeminen on myös meidän järjestömme olemassaolon perusta, kertoo Oulun Maa- ja kotitalousnaisten toiminnanjohtaja Heini Iinatti.

– Haluamme kiittää kaikkia jäseniämme ja tunnustuspalkintojen luovutuksella tehdä arvokasta työtä näkyväksi.

Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskukset palkitsevat aktiivisia toimijoita vuosittain alueellisilla kunniapalkinnoilla. Vuonna 2023 Maa- ja kotitalousnaiset viettää 90-vuotisjuhlaa, jonka merkeissä palkitut julkistettiin 17.11.2023 Kärsämäellä tunnelmallisessa Paanukirkossa.

Kiinnostaako Maa- ja kotitalousnaisten toiminta? Etsi lähin paikallisyhdistyksesi kartalta.