Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen hallitus täydentyi

1 min lukuaika

Uutinen

Merja Rehn, Päivi Alanne ja Pirjo Luotola valittiin MKNK ry:n hallituksen uusiksi jäseniksi

Merja Rehn (vasemmalla), Päivi Alanne ja Pirjo Luotola valittiin MKNK ry:n hallituksen uusiksi jäseniksi

Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n ylimääräisessä varsinaisessa kokouksessa on valittu hallituksen jäseniksi Merja Rehn Helsingistä, Päivi Alanne Lohjalta ja Pirjo Luotola Saarijärveltä.

Ns. yhteiskunnallisen vaikuttajan paikalle valittiin yhteiskuntatieteiden maisteri Merja Rehn. Rehn työskentelee projektipäällikkönä Jyväskylän ammattikorkeakoulussa Biotalouden yrityskiihdyttämö BioPaavossa. Hän on muun muassa kolumnisti ja tietokirjailija ja ollut eri tehtävissä kehittämässä suomalaista ruokajärjestelmää. Hän on asunut pitkään Brysselissä ja toiminut laajasti puoluepolitiikassa.

Maatalousyrittäjä ja puutarhuri Päivi Alanne on Etelä-Suomen maa- ja kotitalousnaisten hallituksen puheenjohtaja. Viime syksynä hän jäi toiseksi MKNK:n hallituksen puheenjohtajan vaalissa. Hän toimii aktiivisesti muun muassa kotikaupunkinsa kunnallispolitiikassa.

Saarijärveläinen maa- ja metsätalousyrittäjä Pirjo Luotola on toiminut lähes 40 vuotta MKN:n järjestötehtävissä. Tällä hetkellä hän on Keski-Suomen maa- ja kotitalousnaisen hallituksen puheenjohtaja ja ProAgria Keski-Suomen hallituksen varapuheenjohtaja.

Ylimääräinen kokous järjestettiin, koska hallitus jäi tammikuussa vajaalukuiseksi, kun kolme sen jäsentä erosi. Uudet jäsenet tulivat nyt valituiksi ilman äänestystä, sillä avoimia paikkoja ja ehdokkaita oli saman verran.

Täydentyneessä hallituksessa jatkavat maaseutuyrittäjä Tarja Tervo Sotkamosta, maa- ja metsätalousyrittäjä Sanna Mäki Salosta sekä puheenjohtajana pääsihteeri Mervi Mäki-Neste Alavudelta. Lisäksi hallituksen kuuluu MKNK:n toiminnanjohtaja Christell Åström.