Maa- ja kotitalousnaiset kannustaa kaikkia: kävellään porukassa!

Maa- ja kotitalousnaisten (MKN) Kävellään porukassa -kampanjan tavoitteena on kannustaa kaiken ikäisiä ihmisiä lisäämään liikuntaa, kuten hallitusohjelmankin yhtenä tavoitteena on.

Kavellaan porukassa MKN logo

Isot joukot liikkeelle

MKN:n lukuisat liikuntakampanjat ovat vuosikymmenten mittaan saaneet isot joukot liikkeelle. Kampanjoiden innostamana on kisattu muun muassa askelten tai kilometrien määrästä sekä loikattu liikkeelle eri liikuntalajeja kokeillen. Vuoden 2024 Kävellään porukassa -kampanjan tavoitteena on Maa- ja kotitalousnaisten järjestöväen liikuttamisen lisäksi innostaa kaikenikäisiä ihmisiä kävelemään mahdollisimman paljon eri kokoisissa porukoissa.

”Porukassa kävely on mukavaa ja samalla tulee kuulumisetkin vaihdettua. Mikäli kävely tuntuu luontevammalta pienessä porukassa, pyydä perhettä, työkaveria tai muutamaa ystävää mukaan”, järjestöpäällikkö Helena Velin Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta vinkkaa.

Velin neuvoo järjestämään porukkakävelyt toistuviksi tapahtumiksi. Kokoontuminen voi olla vaikka kerran viikossa jossakin tietyssä paikassa.

”Kun kävelylle on sovittu tietty aika ja paikka, niin paikalle voivat tulla ne, jotka ehtivät. Näin kertyy todennäköisemmin paljon kävelykertoja ja osallistujia.”

Velin painottaa, että kävelylle kannattaa lähteä pienellä kynnyksellä, ja halutessaan kävellä voi aivan hyvin itsekseenkin.

Teemakävelyllä lisämaustetta

Porukkakävelyyn voi tuoda lisämaustetta erillisen teeman avulla. Ohjelmalliselle kävelylle valitaan vetäjä, joka perehtyy aiheeseen tai kohteeseen ja kertoo tarinaa muille kävelijöille kävelyn tauolla. Kävelykohteita voi löytyä alueen lähiluonnosta, historiasta, rakennusten ja patsaiden ääreltä tai kotikulmille sijoittuvasta romaanista.

”Lukekaa kirja tai ottakaa innokas lukija oppaaksi ja kulkekaa kirjan päähenkilön jalanjäljissä. Taukopaikalla voitte lukea katkelman tarinasta. Esimerkiksi Lapinlahdella kirja voisi olla Juhani Ahon Rautatie”, Velin neuvoo.

Kävely voi myös viedä ”kumman äärelle”. Jos seudulla on paikkoja, joihin liitetään uskomuksia tai kummitusjuttuja, voi tällaisiin paikkoihin olla mukavampi tutustua mieluummin porukassa kuin yksin.

Ohjeet kävelyiden raportointiin

Kampanja-aika on 1.1. - 31.10.2024. Osallistuminen ei edellytä MKN-jäsenyyttä. Toivomme, että kaikki kävelyyn osallistuneet ilmoittaisivat kävelynsä, jotta saamme kirjattua kävelyiden määrän. Kävelyraportointi tapahtuu Webropol-lomakkeella:
https://link.webropol.com/s/ka...