Kuopion kauppahallin Lähellä! -tapahtuma nostaa jälleen esiin lähiruokaa monin tavoin – tällä kertaa esillä erityisesti savolaisen ruisleivän juuret!

1 min lukuaika

Maa- ja kotitalousnaiset· Ajankohtaista· Uutinen

Kuopion kappahallissa järjestetään perjantaina 23.2.2024 Lähellä! -lähiruokatapahtuma, jonka keskiössä ovat paikalliset ruoantuottajat ja muut paikalliset ruoka-alan toimijat. Tampereen kauppahallista alkunsa saanutta tapahtumaa vietetään Kuopiossa nyt toista kertaa.

Lahella tapahtuma
Lähellä-tapahtuma järjestettiin ensimmäisen kerran Kuopiossa lokakuussa 2023. Kuvassa Ravintolamestareiden Eeva Mertanen.

Tapahtumaan kannattaa saapua tyhjin vatsoin, sillä tarjolla on monenlaista maistettavaa! Pieniä maisteluannoksia tapahtumassa tarjoaa mm. vastikään Chaîne des Rôtisseurs kilpensä vastaanottanut Puijonsarvi klo 11–14. Lisäksi tarjolla on keittolounasta Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten tarjoamana klo 11–14 ja Hodarikojun kuumia koiria klo 11–18.

Edellä mainittujen lisäksi halli täyttyy lähituottajien myyntipöydistä, joissa on mahdollista maistella paikallisia makuja, tehdä ostoksia ja jututtaa paikallisia tuottajia. Päivän aikana hallissa toimii myös ”ruisleipäklinikka”, jossa kuullaan ja kerätään tarinoita savolaisista ruisleivän juurista, maistellaan paikallisia leipiä ja annetaan vinkkejä ruisleivän leivontaan. Myynnissä on myös pieni erä kuivattua Kuopio-leivänjuurta!

Kauppahalli on avoinna klo 8–18. Lähellä! -tapahtuma järjestetään yhteistyössä Kuopion kauppahallin kauppiasyhdistyksen, Chaîne des Rôtisseurs Savon sekä Itä-Suomen Maa- ja kotitalousnaisten/Taste Savo -verkoston/Pohjois-Savon liiton rahoittaman Agri-Food Network -hankkeen kanssa. Tapahtumaa tukevat Järvikylä Oy, Kuopion kaupunki ja Palvelualan opisto Kuopio PAOK.

Lisätiedot: Sanna Sutinen/Kuopion kauppahallin kauppiasyhdistys, sanna.sutinen@gmail.com, puh. 044 40 62 673.