Jaakko Kolmosen 5 000 euron ruokapalkinnot keittiömestari Maija Silvennoiselle ja Mantereen tilalle

2 min lukuaika

Uutinen

Keittiömestari Maija Silvennoinen palkitaan idearikkaasta, taitavasta ja pitkäjänteisestä työstään suomalaisen ruokakulttuurin vaalijana ja Mantereen tila luonnonmukaisen kotimaisen maatalouden kehittämisen eteen tehdystä ennakkoluulottomasta työstä. Palkinnot luovutettiin saajille 18. toukokuuta 2022.

Maija Silvennoinen


Jaakko Kolmosen ruokakulttuuripalkinnot myönnetään vuosittain henkilölle tai yhteisölle, joka on merkittävällä tavalla toiminut suomalaisen ruoan ja ruoantuotannon, kotimaisten laadukkaiden raaka-aineiden tuottamisen ja niiden käytön, ruokaperinteiden, suomalaisen ruokakulttuurin ja näiden tunnettavuuden edistämiseksi.

Monin tavoin ansioitunut suomalainen keittiömestari, ravintoloitsija, ruokatoimittaja ja televisiokokki sekä ruokakulttuurin lähettiläs Maija Silvennoinen palkittiin pitkästä ja tinkimättömästä työstään suomalaisen ruokakulttuurin ja sen tietoisuuden eteen tehdystä työstä. Idearikas ja taitava Silvennoinen on ruokakulttuurin kehittäjä ja vaalija, jonka työssä näkyy rakkaus suomalaiseen ruokaan ja raaka-aineisiin.

Ylämaan karjaa tuottava lempääläläinen Mantereen tila palkittiin kotimaisen lähiruoan eteen tehdystä ennakkoluulottomasta ja kestävästä tuotantofilosofiastaan. Mantereen luomukarjatilaa Lempäälässä Pirkanmaalla ovat pitäneet vuodesta 2015 lähtien agronomit Niina ja Philipp Mayer. Mantereen tila on monimuotoinen maatila, jossa kasvatetaan ja myydään suoramyyntinä ylämaankarjan lihaa, harjoitetaan maatilamatkailua, tarjotaan koulutus- ja neuvontapalveluita sekä harjoitetaan metsätaloutta.

”Molemmat palkitut ja heidän tekemänsä työ on ajankohtaisempaa kuin koskaan. Aivan erityistä on se, että he ovat jo vuosia tehneet työtä kotimaisen ruoan, esimerkiksi kasviruoan tunnettuuden sekä monimuotoisemman tilan- ja karjatalouden eteen. Tämän vuoden palkittavien työ on kaiken kaikkiaan pitkäjänteistä ja ennakkoluulotonta”, kiittää toimikunnan jäsen Petri Kolmonen.

Maija Silvennoinen oli Maa- ja kotitalousnaisten Keskus ry:n hallituksen puheenjohtaja vuosina 2016 - 2017.


Mantereen tilan yrittäjät