Halaa puuta - arvosta lähiympäristöäsi 21.-27.8.2023

Puunhalausviikon tarkoituksena on osoittaa, että arvostamme ympäristömme monipuolisia viheralueita, kuten metsiä, puistoja ja luontopolkuja. Vuoden 2023 teemana on Terveellinen ja turvallinen ympäristö.

Puunhalausviikko 2023 banneri
Kuvitus: Ilmari Hakala / Sopiva Design

Kaikki mukaan teemaviikon viettoon!

Etsi lähiympäristöstäsi puu, josta pidät. Se voi olla itsessään kaunis, tehdä vehreydellään paikasta viihtyisämmän, se voi olla pieni tai suuri, vanha tai nuori, kuten halaajansakin. Puita voi halata kaupungissa, maalla tai metsässä, joko yksin, kaverin kanssa tai isommallakin porukalla. Ajankohdan voi jokainen päättää itse. Puita voi halata esimerkiksi juoksulenkillä, sieniretkellä tai kiireisen työpäivän päätteeksi.

Jaa oma puunhalauskuvasi ja kokemuksesi sosiaalisessa mediassa käyttämällä tunnistetta #puunhalausviikko #trädkramarveckan. Tunnisteella löydät myös muiden ottamat halauskuvat Instagramista ja X:stä. Seuraa myös puunhalausviikon omaa Instagram-tiliä @puunhalausviikko.

Tutustu Puunhalausviikon artikkeleihin, joista selviää, miten puut auttavat luomaan terveellisen ja turvallisen ympäristön mm. puhdistamalla ilmaa, toimimalla hiilinieluina, vaimentamalla melua ja taklaamalla helleaalto-ongelmia. 

Puunhalausviikko Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaaleilla 26.8.2023

Puunhalausviikko on mukana CO-CARBON-hankkeen Hiiliviisas kaupunkivihreä -festivaaleilla 26.8. Oodissa Helsingissä. Tule tutustumaan Puunhalausviikon lapsiperheille suunnattuun ohjelmaan Oodiin ja sen lähiympäristöön! 

Halaa puuta ja juhli Suomen luontoa 26.8.2023

Elokuun viimeisenä lauantaina juhlitaan Suomen luonnon päivää. Päivää voi viettää monella tavalla: lähde liikkeelle luontoon ja halaa puuta, liputa Suomen luonnolle, kutsu kaverisi mukaan tai järjestä oma tapahtuma - tyyli on vapaa. Jaa tunnelmasi #luonnonpäivä #liputanluonnolle. Katso lisätiedot Suomen luonnon päivän sivuilta.

Idea teemaviikkoon MKN:ltä

Valtakunnallisen puunhalausviikon järjestävät yhteistyössä Viherympäristöliitto, Maa- ja kotitalousnaiset ja Luonnonvarakeskus. 

Puunhalausviikkoa vietettiin ensimmäisen kerran 22.-28.8.2016 osana valtakunnallista Vihervuotta. Ajatuksena oli järjestää viihtyisämmän lähiympäristön puolesta kampanja, johon suomalaisten olisi helppo samaistua ja osallistua. Vihervuoden johtoryhmä sai idean puunhalausviikkoon Maa- ja kotitalousnaisilta. Järjestö piti hallussaan puun halauksen Suomen ennätystä vuodelta 2014, jolloin yli 4000 ihmistä halasivat puita samana päivänä samaan aikaan. Koska kampanja oli onnistunut, päätettiin perinnettä jatkaa. Puunhalausviikkoa vietetään aina elokuun viimeisellä viikolla, jolloin juhlitaan myös Suomen luonnon päivää.

Puunhalausviikon sivut