Etelä-Pohjanmaan Vuoden Maa- ja kotitalousnaiseksi valittiin Eija Kurhela Alavudelta

1 min lukuaika

Järjestötoiminta· Uutinen· Järjestöasiat

Vuoden ep mkn 2022 Eija Kurhela

Maa- ja kotitalousnaisten vuosittainen kunniamaininta Vuoden Maa- ja kotitalousnainen valitaan jokaisen piirikeskuksen alueella. Valtakunnallisesti yhteiset kriteerit ovat:

Vuoden maa- ja kotitalousnainen edistää alueellaan Maa- ja kotitalousnaisten toimintaa, toimii itse alueellaan aktiivisesti Maa- ja kotitalousnaisten hyväksi ja jaksaa myös innostaa ja kannustaa muita naisia toimintaan mukaan.

Etelä-Pohjanmaan Vuoden Maa- ja kotitalousnaiseksi valittiin Eija Kurhela Alavudelta. Eija kuuluu Alavuden Sydänmaan maa- ja kotitalousseuraan. Eija palkittiin Etelä-Pohjanmaan Maa- ja kotitalousnaisten vuosikokouksessa 29.10. Tuurissa. 

Meillä oli mahdollista ehdottaa Vuoden Maa- ja kotitalousnaista n. 3 kuukauden ajan netissä. Ehdotusten sekä perusteluiden pohjalta tehtiin valinta. Tässä Eijan perustelut: Eija Kurhela on toiminut Alavuden Sydänmaan Maa- ja kotitalousseuran naisjaoston johtokunnassa 1988:sta lähtien ja sihteerinäkin jo 30 vuotta. Lisäksi hän on ollut Koti ja maaseutu-lehden (Maa- ja kotitalousnaisten lehti) asianaisena n. parikymmentä vuotta. Eija on tunnollinen sihteeri, joka on aina osallistunut kaikkeen toimintaan innokkaasti. Eija on ollut luotettava tuki neljälle puheenjohtajalle.