Elämyksellinen saunamaailma syntyi pienryhmän tuella

2 min lukuaika

MKN Yrityspalvelut· Matkailu

Portaat yrittäjäksi -pienryhmävalmennus auttoi uuden liiketoiminnan alkuun

Pirjo luotola

Pirjo Luotola haki oppeja Maa- ja kotitalousnaisten Portaat yrittäjäksi -pienryhmävalmennuksesta koronakeväänä. 


Tuloksena syntyi uutta liiketoimintaa: Luotolan saunamaailma vihittiin käyttöön kesällä 2020 Saarijärvellä.

”Olemme saunova suku. Saunoja on kertynyt Saarijärven Lannevedellä sijaitsevan sukutilamme pihapiiriin yksi jos toinenkin. On hienoa, että nyt pystymme hyödyntämään niitä liiketoiminnassamme. Tarjoamme tilauksesta elämyksellisiä saunailtoja savusaunan ja mobiilisaunojen lempeissä löylyissä”, Pirjo Luotola kertoo.

Luotolan sukutilaa on viljelty jo 1800-luvulta lähtien. Pirjo ja hänen miehensä Martti Luotola tuottavat pääasiassa erilaisia viljatuotteita ja kesäperunaa. Pirjo on toiminut yrittäjänä jo 30 vuotta. Pitkästä yrittäjäkokemuksesta huolimatta hän koki, että Portaat luonnontuote- ja maisemanhoitoyrittäjäksi -valmennus oli todella tarpeellinen.

”Ryhmässämme oli henkilöitä hyvin erilaisilla taustoilla. Oli hedelmällistä kuulla eri taustaisten ja eri alojen yrittäjien kokemuksia ja näkemyksiä ja testata omia ideoitaan muilla.”

Pirjo kiittelee valmennuksen järjestäneiden asiantuntijoiden ammattitaitoa.

”Keski-Suomen MKN-yritysasiantuntijat olivat suurena apuna liiketoimintasuunnitelman ja rahoitushakemuksen teossa. Sain valmennuksesta myös hyvin vinkkejä siitä, mitä kaikkea tulee ottaa huomioon esimerkiksi turvallisuusasioihin, vakuutuksiin, veroihin ja hinnoitteluun liittyen.”

Valmennuksesta hyötyä keltanokille ja konkareille

Portaat yrittäjäksi -valmennukseen kuului viisi 2-3 tunnin tapaamista. Poikkeuksellisen koronatilanteen vuoksi tapaamiset hoidettiin etäyhteydellä.

”Meillä oli sopivan pieni ryhmä ja yhteydet toimivat hyvin. Oikeastaan tämä helpotti osallistumistani, kun minun ei tarvinnut käyttää aikaa Jyväskylään matkustamiseen”, Pirjo kertoo.

Pirjo suosittelee lämpimästi Portaat yrittäjäksi -valmennusta kaikille.

”Erityisesti aloittelevan yrittäjän kannattaa ehdottomasti osallistua valmennukseen. Mutta kyllä kokeneet konkaritkin saavat valmennuksesta valtavasti irti. Uudet ideat, päivitetyt tiedot ja vertaistukena saatava tsemppaus auttaa jaksamaan."