Nyt etsitään Vuoden maisematekoa

1 min lukuaika

Uutinen

Vuoden maisemateko on tunnustus vapaaehtoisesta maisematyöstä.

Mkn artikkeli raivaus leenalk
Vuoden maisemateko on tunnustus vapaaehtoisesta maisematyöstä. Kilpailussa etsitään pientä tai suurta maisematekoa, joka on muuttanut maisemaa paremmaksi.
Kilpailussa valitaan ehdotusten perusteella maakuntien Vuoden maisemateot, jotka kilpailevat valtakunnallisesta tunnustuksesta. Kilpailu on osa Vihervuosi 2016 -teemavuotta.
”Kilpailun tavoitteena on nostaa esille maiseman eteen tehty vapaaehtoistyö. Monet yhdistykset, talkooporukat ja yksittäiset henkilöt tekevät paljon merkittävää työtä kotimaisemansa parantamiseksi”, kiittelee kehityspäällikkö Hannele Partanen Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksesta.
Maisemateko voi olla esimerkiksi näkymien aukaisemista, raivaamista, rakennusten tai rakennelmien kunnostamista, luonnon monimuotoisuuden lisäämistä, rantojen hoitoa, kylämaiseman parantamista ja muita mitä monimuotoisimpia tekoja.
”Maisemaa voi kohentaa monella tapaa. Kilpailulla halutaan muistuttaa siitä, että maisema ei säily viihtyisänä, avoimena ja kauniina ilman hoitoa”, Partanen kertoo.
Vuoden maisemateko -tunnustus myönnetään toista kertaa. Vuonna 2015 kisaan saatiin 45 ehdotusta, joista valittiin 16 alueellista voittajaa.

Kilpailuohjeet

Osallistukaa kilpailuun lähettämällä kuvailu maisemateosta, valokuvia ja mahdollisia lehtileikkeitä piirikeskuksen maisema-asiantuntijalle syyskuun loppuun mennessä. Kertokaa ehdotuksessa, mitä tehtiin, ketkä teon tekivät ja perustelkaa, miksi juuri teidän tekonne olisi Vuoden maisemateon arvoinen.
Maa- ja kotitalousnaisten piirikeskusten maisema-asiantuntijat valitsevat yhdessä asiantuntijaraatien kanssa ehdotusten perusteella maakuntien parhaat maisemateot loka-marraskuussa 2016.
Näistä voittajista valitaan Suomen Vuoden maisemateko, joka julkistetaan joulukuussa 2016. Valtakunnallisen valinnan tekee Maa- ja kotitalousnaisten Keskus yhdessä valtakunnallisen raadin kanssa.
#vuodenmaisemateko