Myy tuotteita suoraan tilalta kuluttajille Osta tilalta! päivänä 16.9.2017

2 min lukuaika

Uutinen

Osta tilalta! -tempaus on oiva tilaisuus testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta.

Mkn artikkeli ostatilalta

Osta tilalta! -päivänä tarjotaan kuluttajille mahdollisuus ostaa raaka-aineita suoraan tuottajilta sekä tutustua maatiloihin ja ruoantuotantoon. Voit lähteä mukaan teemapäivään, vaikka et yleensä myisikään tuotteita suoraan tilalta. Osta tilalta! -tempaus on oiva tilaisuus testata markkinoita ja kuulla suoraa palautetta kuluttajilta.

Maa- ja kotitalousnaisten yritysasiantuntijoilta saat tukea suoramyynnin aloittamiseen ja neuvoja tilamyyntiin. Lue lisää!

Teemapäivä järjestetään toista kertaa

Viime syksynä järjestetty ensimmäinen valtakunnallinen Osta tilalta! -päivä saavutti suuren suosion sekä kuluttajien että tuottajien keskuudessa. Teemapäivään osallistui yhteensä 179 tilaa ja niissä kävi tuhansia vierailijoita. Kuluttajat kiittelivät sitä, että pääsivät näkemään, millaista maatiloilla on ja missä eläimet kasvavat sekä saivat tilaisuuden ostaa tuoreita tuotteita suoraan tuottajalta.

Viime syksyn Osta tilalta! -päivään osallistuneilta tuottajilta kerätyn palautteen mukaan he olivat erittäin tyytyväisiä päivän antiin. Palautteissa todettiin, että vaikka päivän järjestäminen vaatikin valmisteluja, se oli vaivan arvoista. Teemapäivä oli houkutellut vieraita kauempaakin tutustumaan tuotteisiin ja ihmettelemään maatilan elämää. Osa totesi, että päivä oli ylittänyt kaikki odotukset ja että he odottivat jo innolla uutta Osta tilalta! -päivää. Päivä tarjoaakin tuottajille mahdollisuuden tutustua asiakkaisiin, kuunnella heidän toiveitaan ja mielipiteitään sekä keskustella ruoan tuotannosta ja alkuperästä.

Ilmoita tilasi nettisivuilla

Tänä vuonna Osta tilalta! -päivää vietetään 16.9.2017. Tuottaja voi järjestää tapahtuman omalla tilallaan tai kotipuutarhuri voi myydä esimerkiksi oman puutarhan porkkanoita tai omenoita omassa pihapiirissään.

Päivän järjestäjäksi ilmoittaudutaan https://ostatilalta.fi -sivuilla. Nettisivulla voi esitellä tilaa ja kertoa tuotteista. Kuluttajan näkökulmasta nettisivuilta on helppo katsoa, mitä on tarjolla eri puolilla Suomea kyseisenä päivänä ja suunnitella sen pohjalta sadonkorjuun rengasmatkan.

Osta tilalta! -päivän järjestelyissä ovat mukana Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelma 2014-2020 ja Maaseutuverkosto, Turun yliopiston Brahea-keskuksen Lähiruoan koordinaatiohanke, Aitojamakuja.fi, Maa- ja metsätaloustuottajain Keskusliitto MTK, Svenska Lantbruksproducenternas Centralförbund SLC, Maa- ja kotitalousnaiset, Martat, Marthaförbundet, Suomen 4H-liitto ja Finlands svenska 4H.

https://ostatilalta.fi