Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen ja verkkokaupan kesä 2020, kesävinkkejä

1 min lukuaika

Uutinen

Toimisto on suljettu 1.7. - 2.8.2020

Kuva Plugi

Kesälaitumet kutsuvat myös Maa- ja kotitalousnaisten Keskuksen toimihenkilöitä, joten toimisto Tukkutorilla Kalasatamassa on suljettu 1.7. - 2.8.2020 välisen ajan.

Verkkokaupan viimeiset toimitukset ennen lomia 30.6.2020. Verkkokaupasta voi tilata tuotteita loman aikana sähköisellä tilauslomakkeella tai sähköpostilla tilaukset@maajakotitalousnaiset.fi. Tuotteet postitetaan 3. 8. 2020 alkavalla viikolla.

Sadonkorjuumatkalle Ahvenanmaalle ilmoittautumiset 6.8.2020 mennessä. Ilmoittaudu lomien aikana mieluiten ilmoitussivun lomakkeella tai sähköpostilla, niin palaamme matkan osalta asiaan 3.8. 20120 alkavalla viikolla.


S.O.S - osallistu marjatalkoisiin!

Metsien marjoista vain murto-osa tulee vuosittain kerätyksi. Viime vuosina varsinkin teollisuuden raaka-aineeksi kerättävien marjojen poiminta on ollut ulkomaisten poimijoiden varassa. Nyt elämme poikkeuksellisessa tilanteessa, mutta ei jätetä hyödyntämättä näitä luonnon aarteita. Haastamme siis kaikki kynnelle kykenevät poimimaan marjoja omiin pakastimiin ja elintarviketeollisuuden raaka-aineeksi.

Metsämarjojen myynti tarjoaa poimijalleen tuloja verovapaasti, liikuntaa ja muita metsässä liikkumisen hyviä vaikutuksia sekä ruokaa ilmaiseksi.

Nyt kateus pois salaisista marjapaikoista ja joukolla järjestämään yhteisiä marjaretkiä #marjatalkoot #marjakaveri. Kerätään marjat talteen.

Tästä löydät ohjeita marjatalkoisiin osallistumiseen: vinkkejä turvallisille marjareissuille, yhteystietoja marjojen ostajista, haasteita, viestintämateriaalia jne.

Omien luonnonvarojen hyödyntäminen on myös osa huoltovarmuutta.

Hyvää ja aurinkoista kesää!

Kuvat: Tiina Makkonen, Arktiset aromit, Petri Jauhiainen