Järjestö toimii ja opastaa poikkeusaikanakin

3 min lukuaika

Uutinen

Vinkkejä arkeen ja järjestön toimintaan poikkeusaikana.

Toiminta2020uu

TÄLLE SIVUSTOLLE ON PURISTETTU TIIVIISEEN PAKETTIIN AJANKOHTAISTA ASIAA JÄRJESTÖTOIMINNASTAMME SEKÄ ANNETAAN VINKKEJÄ RUOKA-ASIOISSA.

KlIKKAAMALLA LINKKEJÄ SEKÄ ALLA OLEVIA SIVUJA JA TIEDOSTOJA, PÄÄSET ASIOISSA SUORAAN TARKEMPIIN TIETOIHIN.

RUOKA

Koronavirus pysäytti maailman kertaheitolla. Elämä siirtyi koteihin ja mm. lisääntyneeseen ruoanvalmistustarpeeseen ja leivontaan on tarvittu ohjeistusta. Tältä sivulta löytyy linkkejä sivuille, joilta löytyy vinkkejä ruokapulmiin.

Järjestömme asiantuntijat alkoivat myös hetkessä tuottaa somen kautta ruoka-asioihin liittyviä ideoita niin Facebook-sivuilla kuin suorissa Facebook ja Instagram -livelähetyksissä.

Vaivatonta kotiruokaa -sivulle on koottu linkkejä arkisiin ruokaohjeisiin.

Ruokavinkit-sivulta läydät runsaasti leipomis- ja ruokaohjeita aihealueittain.

Piirikeskusten Facebook-sivuilta löydät lisää ruokaan liittyviä vinkkejä.

Länsi-Suomen maa- ja kotitalousnaisten piirikeskus https://www.facebook.com/maajakotitalousnaisetlansi/ järjestää useimmiten perjantaisin Facebookissa kello 19 eri ruoka-aiheisia ruokalivelähetyksiä. Sama aihe jatkauu perjantaisin livenä kello 20 valtakunnallisella Maa- ja kotitalousnaisten Instagramtilillä.

Vaikka ruoasta ja juomasta meillä ei nyt olekaan pulaa, sähköt toimii ja vesi juoksee, kannattaa tutustua myös Kotivaraan. Kotivaraa tarvitaan esimerkiksi, jos sairastuu tai sähköt katkeaa pidemmäksi aikaa.

KURSSITOIMINTA

Koronapandemian kokoontumissäntöjen perusteella kurssit oli peruutettava. Nyt piirikeskuksissa on kehitetty etäluentoja ja -kursseja, jolloin myös välttyy myös kulkemiselta. Ne toteutetaan Teamsissa, johon kurssilainen osallistuu saamansa linkin kautta.

1.6.2020 alkaen on tulossa väljennyksiä kokoontumissäntöihin ja pikkuhiljaa voitanee järjestää myös kursseja. Kysykää kursseja piirikeskusten asiantuntijoilta.

JÄRJESTÖASIAT

Järjestötoiminnassa tapahtumat peruttiin hetkessä, mutta hyvin pian piirikeskukset ovat alkaneet järjestää netin kautta jäsenille avoimia virtuaalisia iltapäiväkahveja tai iltateehetkiä eri nimillä. Usein näissä tapahtumisssa on kuulumisten lisäksi jonkin aiheen esitys.

Alempaa löytyy sivu, jossa käsitellään yhdistysten kokousten pitoa poikkestilasta johtuen. Asia koskee niitä yhdistyksiä, joilla on kaksi kokousta vuodessa tai vuoden ainoa kokous on keväällä (näitä lienee aika vähän).

Tästä linkistä pääset suoraan katsomaan lähiajan some- ja verkkotapahtumia sekä kurssitarjontaa. Ne ovat avoimia kaikille. Kurssit ovat usein maksullisia.

JÄRJESTÖKAMPANJAT (KATSO SVUT JA MATERIAALIT ALEMPANA ARTIKKELEINA, OSA MYÖS SUORAAN LINKKEINÄ )

Kampanjat ovat osa järjestön toimintaa. Ei anneta koronan lannistaa toimintaa, vaan toteutetaan yhdistyksissä ja jäsenistön keskuudessa toimintaa siten kuin voimme. Tänä vuonna alkoi mielenkiintoinen ja monipuolinen kaksivuotinen järjestökampanjamme Pieni pala maaseutua, joka pitää sisällään monia eri toimintamalleja. Niistä jokainen löytänee omansa.
* Yhteisten ja/tai omien palstojen, lava- tai parvekeviljelmien tekeminen. Yhdessä niiden hoitaminen mahdollisuuksien mukaan, sadonkorjuu, sadosta nauttiminen ja säilöminen.
* Kasvisten käytön lisääminen.
* Impin päivän pyöräily.
* Hyönteishotellien valmistaminen. Katso video tästä. Alempana tiedostoina rakentamisohje. Olemme yhteistyökumppanina myös Yle:n Pelasta pörriäinen -kampanjassa.
* Niittyjen kehittäminen
* Osallistuminen Vuoden maisemateko 2020 -kilpailuun.

YHDISTYSTEN TOIMINTA

* Jäsenillä ja asiasta kiinnostuneilla on mahdollisuus osallistua piirikeskusten livelähetyksiin, järjestö- ja ajankohtaisasioita käsitteleviin kahvi- ja teehetkiin sekä osallistua verkossa järjestettäville kursseille. Kysykää kursseja piirikeskuksista.
* Nyt on oiva tilaisuus myös yhdistyksissä ottaa some ja erilaiset uudet netissä toimivat palvelut haltuun. Somessa voi jakaa ohjeita ja mestarit voivat opettaa aloittelijoita. Tuotosten kuvia jaetaan jälleen somessa.
* Suunnitelkaa yhdessä tulevaa toimintaa: puhelinta ja somepalveluja hyödyntäen. Toteuteaan yhdessä soveltaen kampanjoita.
* Tutustukaa alempana olevaan artikkelisivuun: Uutta tietoa yhdistysten kokouksista korona-aikana.

MUISTETAAN

* Antaa ja pyytää apua!
* Pitää puhelinyhteyksiä yllä erityisesti lähialueen ikäihmiten kanssa.