Kymenlaakson helmiä -retki Verlan tehdaskylään ja Oravalan kartanoon

Verlan tehdasmuseo, Verlantie 295, 47850 Verla

MKN Etelä-Suomi

järjestötapahtuma· järjestötoiminta

0cb0ae45508290661194576451054c65

Tervetuloa Kymenlaakson helmiä -retkelle Verlan tehdaskylään ja Oravalan kartanoon

Ainutlaatuinen Verla

UNESCOn maailmanperintösopimuksen tavoitteena on turvata yleismaailmallisesti arvokkaan kulttuuri- ja luonnonperinnön säilyminen. Verla nimettiin vuonna 1996 maailmanperintökohteeksi, sillä se on ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä vuosisadan vaihteen teollisuusmiljöö. Maailmanperintöluetteloon pääseminen edellyttää kulttuuriperintökohteelta, että se on inhimillisen luovuuden mestariteos tai poikkeuksellisen merkittävä todiste olemassa olevasta tai jo hävinneestä kulttuurista. Kohde voi olla esimerkiksi merkittävää historiallista aikakautta edustava rakennustyyppi tai kuvastaa tietyn kulttuurin perinteistä asutusta. Se voi myös liittyä tapahtumiin, eläviin perinteisiin, aatteisiin, uskontoihin ja uskomuksiin tai taiteellisiin ja kirjallisiin teoksiin.

Päivän ohjelma

Klo 11

Verla (Verlantie 295, 47850 Verla)

Tehdasalueen palvelut avautuvat toukokuussa klo 11. Aloitamme päivän lounaalla Ravintola Verlassa. Puodit aukeavat jo klo 10.30. Halutessanne voitte tutustua puotien tarjontaan jo ennen lounasta.

Klo 12

Ruokailun jälkeen tutustumme Verlan tehdasmuseoon eli puuhiomoon ja pahvitehtaaseen oppaan johdolla. Opastuksen kesto on noin tunti. Kierroksen jälkeen on aikaa tutustua näyttelyihin ja puoteihin.

Siirtyminen Oravalan kartanoon. Ajoaika Verlasta tien 46 kautta noin 20 minuuttia.

Klo 14

Oravalan kartano (Tammipuisto 60, 45940 Oravala)

Tarinakierros Oravalan kartanossa. Oravalan kartanon vaiheikas historia  juontaa juurensa keskiajalle asti. Kartanon emäntä Ingela on koulutettu opas ja vastaa opastuksesta. Hän on lisäksi haka kertomaan historiallisista tapahtumista. Opastetun kierroksen aikana tutustumme 1700-luvulta peräisin olevaan tammipuistoon ja kartanon kotimuseoon. 

Klo 15

Tänä vuonna Oravalan kartano ei valitettavasti pysty tarjomaan kahvittelua vierailun yhteydessä, joten lähdemme Oravalan kartanolta kohti  Kymen Paviljonkia (Helsingintie 408, 45740 Kuusankoski), jossa nautimme Iltapäiväkahvin. Ajoaika Oravalan kartanolta on noin 20 minuuttia. 

Kymen Paviljongilla on Pentik-outlet, joka tarjoaa keramiikkavalikoiman lisäksi runsaasti mallistosta poistuvia tuotteita sekä II-laadun keramiikkatuotteita.

 

Retken hinta on jäsenille 57 € ja ei jäsenille 62 €. Hinta sisältää lounaan, opastukset ja iltapäiväkahvit. Maksun voi suorittaa korttimaksupäätteellä paikan päällä. Yhdistyksen kanssa voidaan sopia laskutuksesta.

Retkelle ei järjestetä yhteiskuljetusta.

Ilmoittaudu mukaan 9.5.2024 mennessä. Retki toteutuu, jos osallistujia on vähintään 20 henkeä.

Tiedustelut: Jenni Kunnaala p. 040 528 8610

 

mkn_artikkelikuva620x360.jpg

 

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu