Kesäretki Hämeen sydämeen

MKN Etelä-Suomi
2928773b1832baa1dd4ef54309f8f80e

Lähde mukaan kesäretkelle Hämeen sydämeen 11.6.2024

Koe kädentaitoja, tarinoita, hämäläisyyttä, historiaa ja herkullista ruokaa

Uudenmaan perinteinen kesäretki suuntautuu tänä vuonna Hämeeseen. Mukana meillä on koko matkan auktorisoitu matkaopas Virve Haahti, joka johdattaa meidät alueen historiaan Hämeen Härkätietä pitkin. Matka taittuu Mannerkiven Liikenteen kyydissä ja matkaemäntänä toimii Suvi Malin Maa- ja kotitalousnaisista. Jos tulet mukaan muualta päin Etelä-Suomea, voit osallistua retkelle myös omalla autolla. 

Aluksi pysähdymme Ullan Pakariin aamukahville

Tästä matkaamme kohti Hattulan Pyhän Ristin kirkkoa, jossa kuulemme oppaan johdolla upeista maalauksista ja mm. siitä, miten kirkkomaalaukset ovat innoittaneet Rottien Pyhimys- tarinan.

Tästä matkamme jatkuu kohti Inkalan Kartanoa. Inkalassa meille on katettu herkkulounas. Talon emäntä Leila Ylitalo kertoo talon historiaa ja tarinoita nykypäivästä. Lounaan yhteydessä on mahdollista ostaa omakustanteisesti mietoja alkoholijuomia. Myös pikkupuodissa tuliaisostosten mahdollisuus.

Viimeiseksi suuntaamme käsityöharrastajien monitoimitaloon Wetterhoffiin Hämeenlinnaan. Pääsemme tutustumaan paikkaan vähän pintaa syvemmälle. Saamme kuulla tarinoita ja juomme myös iltapäiväkahvit. Täällä mahdollista käydä myös käsityöostoksilla.

Wetterhoffin jälkeen suuntaamme takaisin kohti Tuusulaa.

Retkipäivän ohjelma: 

klo 8.00 Tuusulan Uimahalli (Rykmentintie 1, 04300 Tuusula)

klo 8.45 Aamukahvit Ullan Pakarissa Riihimäellä

klo 10.00 Hattulan Pyhän Ristin kirkko (omalla autolla retkelle tulevat saapuvat tänne, Vanhankirkontie 41, 13720 Parola)

klo 11.30 Lounas Inkalan Kartanossa (Inkalantie 91, 13500 Hämeenlinna)

klo 14.00 Wetterhoff (Wetterhoffinkatu 4 D, 13000 Hämeelinna, pysäköintialue löytyy lähistöltä esim. Hämeenlinnan linja-autoaseman ympäristöstä kts. kartta)katu 4 DeWetterhoffinkatu 4 Dtterhoffinkatu 4 D

klo 16.00 Kotimatkalle

Tuusulassa n. klo 17.15

 

Kesäinen ProAgria Etelä-Suomen opintomatka järjestetään yhteistyössä Tuusulan Maamiesseuran kanssa.

Ilmoittautumiset 2.6. mennessä: Suvi Malin 0400 682 334 tai suvi.malin@maajakotitalousnaiset.fi

Kerro myös mahdolliset ruoka-aineallergiat ilmoittautumisen yhteydessä.

Matkan hinta jäsenille on 120 € ja ei jäsenille 125 €. Hinta sisältää alv. 24 %, kuljetuksen, ruokailut ja opastuksen. Matka toteutetaan, jos retkeläisiä vähintään 25 henkeä. Ilmoita Suville, jos haluat tulla jostakin matkanvarrelta kyytiin, mm. Järvenpäästä.

Voit osallistua matkalle myös omalla autolla, jolloin retki alkaa Hattulan kirkolta, sieltä Inkalan kartanoon ja viimeiseksi Wetterhoffiin.

Omalla autolla matkaavien retken hinta jäsenille on 70 € ja ei jäsenille 75 €. Hinta sisältää alv. 24 %, lounaan ja opastuksen.

 

pa-esu-mkn-esu.png

Lue lisää tapahtumasta / ilmoittaudu