Voikukannuppukaprikset
Voikukannuppukaprikset ovat voikukan nupuista valmistettu kotitekoinen vaihtoehto kapriksille. Reseptissä nuput ryöpätään keitinliemessä ja säilötään maustetussa etikkaliemessä.
Voikukannuppukaprikset
G M V
Keitinliemi:
3 dl voikukannuppuja
2 rkl merisuolaa
3 dl vettä
Etikkaliemi:
1,5 dl etikkaa
0,75 dl vettä
2 tl suolaa
2 rkl sokeria
1 laakerinlehti
1. Huuhtele voikukannuput hyvin. Kuumenna vesi, mausta suolalla ja lisää nuput. Ryöppää nuppuja pari minuuttia, siivilöi ja lado kuumennettuihin pieniin lasitölkkeihin.
2. Mittaa etikkaliemen ainekset kattilaan, kuumenna kiehuvaksi ja kaada se kuumana nuppujen päälle lasitölkkeihin. Sulje kannella ja anna jäähtyä huoneenlämmössä.
3. Siirrä jäähtyneet tölkit jääkaappiin ja anna nuppukapristen maustua vähintään 3 päivää. Säilytä jääkaapissa tai kylmäkellarissa. Hyvin desinfioituihin tölkkeihin säilötyt nuppukaprikset säilyvät avaamattomina jääkaapissa helposti vuoden.