Vihreä villisalaatti
Tässä kesäisessä salaatissa yhdistyvät villivihannekset ja herkullinen yrttikastike.

G M V
4 annosta
Valmistusaika 15 min
1 pussi jääsalaattia
1 l erilaisia villivihanneksia
n 200 g (kirsikka)tomaatteja
2 kesäsipulia varsineen
muutama ruohosipulinvarsi
Kastike:
1 dl rypsiöljyä
2 rkl kuusenkerkkiä
n. 0,5 dl siankärsämön lehtiä
n. 0,5 dl suolaheinänkukintoja
n. 0,5 dl horsmanlehtiä
n. 2 rkl viinietikkaa
ripaus suolaa ja pippuria
1. Valmista ensin kastike. Mittaa kastikeainekset pieneen kulhoon ja surauta sauvasekoittimella kauniin vihreäksi kastikkeeksi. Tarkista maku ja lisää etikkaa, suolaa tai pippuria tarvittaessa.
2. Huuhtele ja kuivaa salaatti ja villivihannekset. Käytä kauden villivihanneksia kuten voikukanlehtiä, horsmanlehtiä, nuoria pihlajanlehtiä, apilaa ja pieniä koivunlehtiä.
Levitä ainekset laakeaan kulhoon.
3. Huuhtele ja halkaise kirsikkatomaatit. Lohko isommat tomaatit ja levitä salaatille.
4. Silppua sipulin varret ja ruohosipuli. Leikkaa sipuli ohuiksi renkaiksi ja ripottele sipulit salaatille.
5. Pirskota osa kastikkeesta salaatille ja tarjoa loppukastike erikseen. Kastike sopii myös grillaukseen.
Vinkki: Jos et halua voimakkaan yrttistä kastiketta, silppua yrtit vain karkeasti öljyyn. Anna maustua tunnin tai yön yli ja siivilöi yrtit pois kastikkeesta. Sekoita sitten öljyn sekaan etikka ja suola sekä pippuri.