Vesikirpun savukalasalaatti

Savukalasta saa ruokaisan lounassalaatin

Kalakuvatjouni ranta 211

Savukalasalaatti

4–5 annosta

Salaatti
500 g keitettyjä perunoita
4 keitettyä munaa
1 ruukku jääsalaattia tai tammenlehväsalaattia
puolikas kurkku
250 g lämminsavukalaa
0,75 dl kapriksia

persiljaa tai ruohosipulia koristeeksi

Kastike

8 rkl rypsiöljyä
2 rkl valkoista balsamiviinietikkaa tai valkoviinietikkaa
0,5 tl sitruunapippuria
1 rkl sokeria

Sekoita kastikkeen ainekset.

Viipaloi perunat. Lisää puolet kastikkeesta perunoille. Anna maustua puoli tuntia.

Lohko munat, revi salaatti, kuutioi kurkku ja perkaa ja paloittele savukala. Valuta kapriksista neste pois.

Asettele kaikki ainekset kerroksittain laakeaan tarjoiluastiaan. Ripottele pintaan persiljaa tai ruohosipulia. Laita loppu kastike tarjolle erikseen.

VINKKI! Voit käyttää salaattiin myös kylmäsavukirjolohta. Sitä tarvitset 150 g.