Tattari-tomaattisalaatti

Bulgursalaatin tyylinen gluteeniton versio.

Tattari-tomaattisalaatti

G M V
4 annosta

1 dl tattarisuurimoita
0,5 tl suolaa
3 dl vettä
1 pieni punasipuli
3–4 tomaattia
10 cm kurkkua
2 dl hienonnettua persiljaa ja/tai korianteria
Kastike:
0,3 dl rypsiöljyä
1,5 rkl vaaleaa balsamiviinietikka tai viinietikkaa
2–3 tl sokeria
mustapippuria myllystä

1. Huuhdo tattarisuurimot ensin kuumalla ja sitten kylmällä vedellä. Kuumenna vesi kiehuvaksi, lisää tattari ja keitä noin 10 minuuttia. Valuta ja jäähdytä.

2. Tee kastike sekoittamalla ainekset.

3. Hienonna punasipuli ja lisää kastikkeeseen marinoitumaan.

4. Valmista salaatti. Kuutioi tomaatit ja kurkku sekä hienonna yrtti. Sekoita jäähtyneen tattarin kanssa ja kääntele sekaan kastike-sipuliseos.