Skonssit ja sitruunainen kurpitsahillo

Kirpsakka kurpitsahillo sopii hyvin yhteen kuohkeiden skonssien kanssa. Kokeile myös kakkujen täytteenä!

Skonsseja ja kurpitsahilloa
Kuva: Kati Laszka

Sitruunainen kurpitsahillo

1,2 kg talvikurpitsaa
0,5 dl vettä
1,5 dl sitruunamehua
1 rkl raastettua tuoretta inkivääriä
0,5 rkl rouhittua kardemummaa
1 vaniljatanko
500 g hillosokeria
1 rkl raastettua sitruunankuorta
1 rkl sitruunahappoa

Paloittele kurpitsa, kuori palat ja poista siemenet. 

 Laita kurpitsaliha (1 kg) kattilaan. Lisää sekaan vesi, sitruunamehu, inkivääri, kardemumma ja halkaistu vaniljatanko. Keitä seosta noin 20 minuuttia, kunnes kurpitsanpalat ovat täysin pehmeitä.

Poista vaniljatanko ja soseuta seos. Lisää soseeseen hillosokeri ja sitruunankuoriraaste koko ajan sekoittaen. Keitä hiljalleen noin 10 minuuttia. Sekoita hilloon sitruunahappo.

Jaa kurpitsahillo puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin. Desinfioi kannet kiehuvassa vedessä ja sulje purkit. Anna jäähtyä ja säilytä viileässä.

Vinkki! Voit valmistaa hillon myös kesäkurpitsasta.

Skonssit

n. 12 kpl

4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl ruokasoodaa
½ tl suolaa
1 rkl sokeria
1,5 dl piimää
75 g voita

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Vuoraa uunipelti leivinpaperilla.

Sekoita kuivat aineet kulhossa ja lisää neste sekä pehmeä voi. Sekoita ainekset vain hyvin sekaisin, älä vaivaa.

Ripottele hieman jauhoja pöydälle ja taputtele taikinasta 2–3 cm:n paksuinen levy. Ota pyöreällä muotilla taikinasta paloja tai leikkaa taikina kolmionmuotoisiksi paloiksi. Nosta skonssit uunipellille. Kypsennä uunin keskitasolla noin 8 minuuttia tai kunnes skonssit ovat kullanruskeita.