Savustettu kalamureke
Kalamureke saa makua savustetuista porkkanoista.

G
4 annosta
Valmistusaika 10 min kypsyminen n. 30 min
400 g kalafileitä (esim. haukea)
nippu tilliä
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2–3 rkl margariinia tai öljyä
3 dl maitoa
3 rkl perunajauhoja
2 munaa
1 tl murskattuja roseepippureita
1. Hakkaa kala terävällä veitsellä hienoksi tai jauha monitoimikoneessa.
2. Hienonna tilli.
3. Pane kaikki murekeainekset kulhoon. Sekoita hyvin tasaiseksi massaksi.
4. Muotoile massa kostutetuin käsin tasapaksuksi murekkeeksi tai kookkaiksi pihveiksi.
5. Savusta mureketta folion päällä n. 30 minuuttia ja pihvejä n. 20 minuuttia.
Tarjoa keitettyjen varhaisperunoiden ja tillillä maustetun kermaviilin kanssa.
Vinkki: Savustamisen sijaan voit kypsentää pihvit grillin parilalla tai liedellä paistinpannulla ja murekkeen uunissa sopivassa vuoassa.
SAVUSTETUT PORKKANAT
4 annosta
G M V
6 porkkanaa
vettä
(rypsiöljyä)
suolaa, mustapippuria
1. Keitä porkkanoita hetki juuri ja juuri ne peittävässä vedessä (n.5–8 min). Niihin saa jäädä purutuntumaa reilusti. Valuta porkkanat ja nosta savustimen ritilälle.
2. Savusta porkkanoita 10-15min. Leikkaa ne haluamasi mallisiksi paloiksi esim. vinosti poikittain.
3. Paista savustettuja porkkanoita vielä hetki paistinpannulla tai grillissä, jos haluat niihin väriä ja paistopintaa. Mausta suola ja pippuriripauksella.