Salaattiveneet

Rapeat ja raikkaat salaattiveneet ovat helppo ja kesäinen alkupala

Salaattiveneet vaaka Kati Laszka 0337 compressed

Salaattiveneet

8–10 annosta

1 pieni kukkakaali
1 parsakaali
2 porkkanaa
1 sipuli tai 2 kesäsipulia
1–2 maustekurkkua

Öljy-viinietikkakastike
0,5 dl vaaleaa balsamietikkaa tai viinietikkaa
0,75 dl rypsiöljyä
1 rkl sokeria
0,5 tl suolaa
mustapippuria

Tarjoiluun
Kuperia salaatinlehtiä, esim. cosmopolitan
persijaa tai basilikaa tai kirveliä

  1. Puhdista ja keitä kaalit ja porkkanat. Anna jäähtyä.
  2. Valmista kastike sekoittamalla ainekset. Hienonna sipuli, lisää se marinoitumaan kastikkeeseen.
  3. Hienonna kaalit. Kuutioi porkkana ja maustekurkku pieniksi kuutioiksi. Lisää ne sipuliseokseen. Anna marinoitua jääkaapissa 1-2 tuntia.
  4. Huuhdo salaatit. Annostele täytettä salaatinlehdille. Koristele yrteillä.

Vinkki! Sipuli maistuu raakana usein kirpeänä tai karvaana. Lyhytkin marinointi kastikkeessa pyöristää sipulin makua.