Rukiinen raparperi–väinönputkikääretorttu
Hurmaavassa raparperi-väinönputkikääretortussa yhdistyvät kesäiset maut. Kääretorttu saa makeutta kinuskista.

n. 10 palaa
Valmistusaika n. 30 min
Pohja:
4 munaa
1 dl hienoa sokeria
1 dl ruisjauhoa
0,5 dl perunajauhoa
1 tl leivinjauhetta
Täyte:
Rapaperi-väinönputkihilloa
1 prk (a 200 g) Kinuskikreemiä (Valio)
(Pinnalle nokareina kinuskikreemillä maustettua kermavaahtoa)
1. Valmista ensin täytteeksi tuleva hillo alla olevan ohjeen mukaan.
2. Leivo sitten kääretorttu.
3. Mittaa ja yhdistä jauhot ja leivinjauhe.
4. Vaahdota kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kovaksi vaahdoksi. Yhdistä joukkoon jauhoseos kaapimella tai lastalla käännellen.
5. Levitä taikina tasaisesti uunipellille leivinpaperin päälle.
6. Paista uunissa 200 asteessa 8–10 minuuttia, kokeile pohjan kypsyys hammastikulla tai tulitikulla. Jos tikkuun jää kosteaa taikinaa, paista vielä hetki. Kumoa kypsä pohja sokeroidulle leivinpaperille ja poista pohjan leivinpaperi varoen. Anna jäähtyä.
7. Levitä kinuskikreemi kääretorttupohjalle, mutta jätä toisesta pitkästä reunasta 2 cm kaistale ilman kreemiä. Jos haluat koristella pintaa kinuskikreemillä maustetulla kermavaahdolla, jätä kreemiä muutama lusikallinen purkin pohjalle. Rullattaessa täytteet liikkuvat ja pursuavat osittain pois rullasta, jos kaistaletta ei ole jätetty. Levitä jäähtynyttä hilloa kreemin päälle.
8. Pyöritä torttupohja rullaksi leivinpaperin avulla. Käännä saumapuoli alaspäin, kääri rulla leivinpaperiin ja nosta jääkaappiin hetkeksi vetäytymään.
Koristele halutessasi ennen tarjoilua kinuskilla maustetuilla kermavaahtonokareilla.
Raparperi – väinönputkihillo
L, M, G
Valmistusaika n 20 min.
1 kg raparperia
100 g väinönputken varsia
1 dl vettä
500 g hillosokeria
1. Leikkaa raparperinvarret ja väinönputket palasiksi.
2. Mittaa vesi kattilaan vesi ja lisää raparperit sekä väinönputket. Kuumenna kiehuvaksi ja keitä seosta hiljalleen, kunnes raparperi pehmenee.
3. Sekoita joukkoon hillosokeri ja keitä miedolla lämmöllä vielä 5 minuuttia. Kaada kuuma hillo puhtaaseen lasipurkkiin ja sulje kansi. Anna jäähtyä.
Väinönputken voi jättää pois, jos väinönputkea ei ole saatavilla tai jos siitä ei pidä.
Vinkki: Jos kauppasi kylmäkaapista ei löydy kinuskikreemiä, voit korvata sen kinuskikastikkeella tai säilykkeenä myytävällä kondensoidulla, karamellisoidulla maidolla. Ylijäänyt säilykemaito maistuu esimerkiksi jäätelön kanssa.