Ruispuuro

Ruispuuro mustikoilla vaaka
Kuva Helena Velin

Ruispuuro

1 l vettä
2,5 - 3 dl (150 g/ l) ruisjauhoja
1 tl suolaa

Haudekattilassa on helppo valmistaa puuroja. Puuro ei pala pohjaan, eikä sitä tarvitse sekoittaa koko ajan.

Keitä vesi kiehuvan kuumaksi. Vatkaa ruisjauhot veteen. Sekoittele kypsymisen aikana (pidä tavallisessa kattilassa puuroa tehdessäsi lämpö matalalla ja sekoita useammin). Hauduta kypsäksi noin tunti. Lisää lopuksi suola. Jos puuro sakenee liiaksi lisää vettä ja tarkista suola.

Tarjoa annoksen kanssa voisilmä ja maitoa tai kotimaisia marjoja.

Jos haluat maukasta ruis-marjapuuroa, keitä esim. puolukkasurvosta, jolloin mehua ja makua irtoaa. Siivilöi halutessasi "kuoret” pois ja jatka sitten yllä olevan ohjeen mukaisesti. Lisää halutessasi puuroon sokeria.