Rommiruukku
Rommiruukku on herkullinen, makea säilyke, jossa tuoreet marjat ja hedelmät saavat tekeytyä sokerin ja rommin seassa. Tämä vanhan ajan herkku valmistuu helposti ja sopii mainiosti jälkiruoaksi sellaisenaan, jäätelön tai kakun kera

Rommiruukku
G M V
2 litraa eli noin 1 kg marjoja tai hedelmiä (vadelmia, viinimarjoja, kirsikoita, luumuja ja päärynöitä)
1 l / 850 g sokeria
3-4 dl vaaleaa tai tummaa rommia
1. Käsittele marjat ja hedelmät poistamalla karat ja siemenet. Leikkaa suurimmat hedelmät paloiksi tai lohkoiksi.
2. Lado marjat ja hedelmät lasipurkkiin sokerin kanssa. Kaada lopuksi pinnalle rommia niin, että marjat ja hedelmät peittyvät.
3. Säilytä ruukkua viileässä. Marjoja ja hedelmiä voi lisätä, kunnes koko ruukku on täynnä. Anna tekeytyä viisi viikkoa. Huolehdi, että rommi peittää koko tekeytymisen ajan marjat ja hedelmät.