Raparperikaurapaistos ja mesiangervokastike
Raparperikaurapaistos saa kaverikseen makean yrttisen mesiangervokastikkeen. Voit tarjoilla tätä herkkua vaikkapa juhannuspöydässä!

6 annosta
G
valmistusaika n. 30min
Raparperikaurapaistos:
600 g raparperin varsia
1 dl fariinisokeria
1 rkl sokeria
1 rkl kanelia
50 g voita
Pinnalle:
100 g voita
2 dl (gluteenittomia) kaurahiutaleita
2 dl fariinisokeria
1 tl kardemummaa
1. Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.
2. Paloittele huuhdellut raparperinvarret voideltuun uunivuokaan. Ripottele sokerit ja kaneli raparperipaloille.
3. Leikkaa voi kuutioiksi ja tipauta raparperipalojen päälle. Laita vuoka uuniin ja kypsennä n. 10 minuuttia.
4. Valmista kuorrute. Sulata kattilassa voi ja lisää loput ainekset sekaan. Kiehauta seos koko ajan sekoitellen.
5. Lusikoi kauraseos pehmenneiden raparperien pinnalle uunivuokaan ja jatka kypsennystä n. 20 min, kunnes pinta on kauniin ruskea ja rapea.
Tarjoa paistos mesiangervokastikkeen kanssa.
Mesiangervokastike:
6 dl ruokakermaa
tai
2 dl kuohukermaa ja 4 dl maitoa
1 rkl sokeria
1 rkl kuivattua mesiangervon kukkaa
1 rkl perunajauhoa
1. Mittaa kaikki ainekset kattilaan. Kuumenna seosta koko ajan sekoittaen, kunnes seos pulpahtaa pari kertaa.
2. Nosta kattila pois liedeltä ja anna kastikkeen jäähtyä.
Vinkki: Voit käyttää mesiangervon sijaan 2 tl vaniljasokeria.
Huom. Älä käytä mesiangervoa, jos sinulla on salisyylihappoallergia (aspiriini)!