Punajuuri-härkäpapupihvit itämaisittain

Ruokaisat pihvit käyvät ateriasta miltei sellaisenaan. Lisäkkeeksi voi tarjota myös perunaa ja vihersalaattia.

Punajuuri-härkäpapupihvit lautasella
Kuva: Timo Viljakainen

Punajuuri-härkäpapupihvit itämaisittain

4 annosta

3 dl keitettyjä härkäpapuja
3 (300 g) raakaa punajuurta raasteena
1 hienonnettu sipuli
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1–2 tl suolaa
1,5 tl jauhettua korianteria
2 tl jeeraa eli juustokuminaa
0,5 tl leivinjauhetta
2–3 rkl vehnäjauhoja
(tilkka vettä)
(paistamiseen öljyä)

Jauha keitetyt härkäpavut monitoimikoneessa tasaiseksi massaksi.

Raasta punajuuri. Kuori ja hienonna sekä sipuli että valkosipuli.

Lisää papujen joukkoon hienonnetut sipuli ja valkosipuli, raastettu punajuuri, suola, korianteri, jeera, jauhot ja leivinjauhe. Sekoita massa tasaiseksi. Lisää tarvittaessa tilkkanen vettä.

Peitä kulhon muovikelmulla ja jätä taikina tekeytymään noin puoleksi tunniksi.

Muovaa taikinasta käsin pihvejä ja laita uunipellille leivinpaperin päälle. Paista 200 asteessa 15–20 min pihvien koosta riippuen. Käännä pihvejä paistamisen välillä. Pihvit voi kypsentää myös pannulla. Käytä silloin paistamisessa öljyä.

Tarjoa yrttisen jogurttikastikkeen kera.