Porkkana-kvinoapihvit

Herkulliset kasvispihvit saavat täyteläisyyttä kvinoalla.

Porkkana-kvinoapihvit

4 annosta
G

2 dl kvinoaa
0,5 tl suolaa
5 dl vettä
2–3 porkkanaa
1 iso sipuli
0,5 paprika
1,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 rkl kuivattua rakuunaa
2 kananmunaa
Kastike:
1 prk (200 g) kermaviiliä
1 rkl sitruunamehua
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
0,5 dl hienonnettua persiljaa

1. Huuhdo kvinoa hyvin ensin lämpimällä ja sitten kylmällä runsaalla vedellä tiheässä siivilässä. Keitä miedolla lämmöllä kypsäksi muutama minuutti ja valuta kvinoa. Jäähdytä.

2. Kuori porkkanat ja sipuli. Raasta porkkana hienolla terällä raasteeksi. Hienonna sipuli. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Sekoita kasvikset ja kvinoa. Mausta ja sekoita munat joukkoon.

3. Muotoile leivinpaperille noin 16 reilun senttimetrin paksuisia pihvejä. Paista 200 asteessa noin 25 minuuttia.

4. Sekoita kastikkeen ainekset. Tarjoa pihvien kanssa.