Pirteä maissi-paprikasalsa

Maissi-paprikasalsa sopii vaikkapa dipiksi, tortillojen täytteeksi tai lisukkeeksi grilliruoalle.

Maissi paprikasalsa vaaka Viljakainen
Kuva: Timo Viljakainen

Pirteä maissi-paprikasalsa

1 paprika
1 - 2 vartta kevätsipulia
0,5 chilipaprikaa
1 pieni tlk (150/140 g) maissia
0,5 dl hienonnettua persiljaa

Kastike:
0,25 dl limen mehua
0,5 dl rypsiöljyä
mustapippuria myllystä
1 rkl sokeria

1. Kuutioi paprika pieniksi kuutioiksi. Halkaise kevätsipuli pitkittäin puoliksi ja leikkaa hyvin ohuita viipaleita.
2. Hienonna chili. Valuta maissi. Sekoita ainekset keskenään.
3. Sekoita kastikkeen ainekset ja lisää kasvisseokseen. Anna maustua vähintään tunti.