Pikantit paistetut ahvenet ja kiinankaali-kuminahöystö

Kalaruoat

Kumina sopii hyvin myös kalan mausteeksi!

paistettuja ahvenia kiinankaalihöystön päällä, kuminaa
Kuva: Kati Laszka

Pikantit paistetut ahvenet ja kiinankaali-kuminahöystö

4-6 annosta

n. 800 g ahvenfileitä
2 tl kuminansiemeniä
1 dl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2 tl kuivattua tilliä
Paistamiseen:
2 rkl voita
1 rkl öljyä

Kiinankaali-kuminahöystö
G M V
1 sipuli
500 g kiinankaalia
150 g fenkolia tai juuriselleriä
2 rkl öljyä
1 rkl kuminansiemeniä
0,5 tl suolaa
0,25 tl rouhittua mustapippuria

1. Aloita ahventen maustamisesta. Murskaa kuminaa morttelissa pienemmäksi. Sekoita se jauhojen sekaan tillin, suolan ja pippurin kanssa.

2. Levitä jauhoseos lautaselle ja kääntele ahvenfileet jauhoissa. Nosta lautaselle tai leikkuulaudalle odottamaan.

3. Kuori ja suikaloi sipuli. Suikaloi myös kiinankaali ja fenkoli. Säästä fenkolin vihreät tillimäiset tupsut koristeeksi.

4. Kuumenna öljy pannulla ja kuullota siinä ensin sipulit ja kumina. Lisää sitten fenkoli ja jatka kypsentämistä muutama minuutti. Lisää kiinankaali, suola ja pippuri. Paista muutama minuutti ja jätä pannu hyvin miedolle lämmölle odottamaan ahvenien paistamista.

5. Kuumenna toisella pannulla ahvenien paistoon tarkoitettu voi ja öljy. Paista fileet kullanruskeiksi molemmilta puolilta.

6. Tarkista kiinankaaliseoksen maku ja mausta tarvittaessa lisää.

Tarjoa ahvenet ja kiinankaalihöystö esimerkiksi pinaatti-perunasoseen kanssa.

Vinkki: Jos jääkaapissa on kerma-, smetana-, tuorejuustonpurkin tai vastaavan maitotuotteen loppu, sekoita se kiinankaaliseokseen.