Parsakulhot

Herkulliset parsakulhot ovat saaneet innoituksensa buddha-bowlista.

Lautasella parsaa, kaalia, porkkanaa, härkistä. Taustalla parsaa lasissa.
Kuva Kati Laszka

Parsakulhot
G M V

2 annosta 30 min


2 dl kaurajyviä

250 g vihreää parsaa

100 g punakaalia

1-2 porkkanaa

2 tl öljyä

0,25 tl suolaa

250 g Härkis alkuperäinen

1 rkl öljyä

1 rkl soijakastiketta

0,5 rkl fariinisokeria

3 rkl seesaminsiemeniä

Marinadi parsalle:

1 pieni valkosipulin kynsi

2 rkl seesamiöljyä

1 rkl riisitai omenaviinietikkaa

0,5 rkl soijakastiketta

0,5 tl chilirouhetta

Koristeeksi tuoretta persiljaa tai korianteria ja chiliä

1. Keitä kaurajyvät pakkauksen ohjeen mukaan kypsiksi.
2. Taita parsoista kova tyvi pois. Paloittele parsat noin 2,5 cm paloiksi.
3. Suikaloi tai raasta kaali. Leikkaa porkkanat ohuiksi suikaleiksi. Laita kaali pieneen kulhoon ja sekoita joukkoon öljy ja suolaa, jotta kaali hieman pehmenee.
4. Paista härkistä pannulla öljyssä pari minuuttia. Sekoita joukkoon soija ja fariininsokeri. Kuumenna ja siirrä toiseen astiaan odottamaan.
5. Paahda seesaminsiemeniä pari minuuttia paistinpannulla. Kaada lautaselle odottamaan.
6. Paista parsapaloja pannussa pari minuuttia.
7. Murskaa valkosipulinkynsi ja sekoita seesamiöljyn, riisiviinietikan, soijan ja chilin kanssa sekaisin marinadiksi ja kaada pannulle parsojen sekaan. Kiehauta ja nosta liedeltä. Ripottele seesaminsiemenet parsoille.
Kokoa kulhot:

Jaa kypsä kaura kulhojen pohjalle. Laita sen päälle sektoreittain kaaliraastetta, härkistä, porkkanasuikaleita ja parsat. Viipaloi päälle päälle rengas tuoreesta chilistä ja hienoe persilja- tai korianterisilpulla.

Vinkki: Käytä maustamattoman Härkiksen tässä maustettua. Tai korvaa Härkis halutessasi jauhelihalla ja mausta mieleisilläsi mausteilla.