Paistettuja ahvenfileitä, lämmintä yrttiperunasalaattia ja kevätsipuli-kermaviilikastiketta

Kalaruoat

Rapeaksi paistetut, kevyesti leivitetyt ahvenfileet saavat rinnalleen lämpimän perunasalaatin. Kylmä kevätsipuli-kermaviilikastike viimeistelee annoksen.

Paistettuja ahvenfileitä, lämmintä yrttiperunasalaattia ja kevätsipuli-kermaviilikastiketta

4 annosta

500 g ahvenfileitä
50 g voita
korppujauhoja
vehnäjauhoja
suolaa
pippuria

1. Leivitä ahvenfileet korppujauho-vehnäjauhoseoksessa. 
2. Lisää reilusti voita kuumennettuun pannuun ja anna voin kuohahtaa.
3. Paista ahvenfileet kullanruskeiksi ja rapeiksi molemmin puoli. 
4. Mausta pippurilla ja suolalla. Tarjoa lämpimän yrttiperunasalaatin ja kylmän kermaviilikastikkeen kera.

Yrttiperunasalaatti

200 g uusia perunoita keitettynä
50 g kevätsipulia ja ruohosipulia
voita 
suolaa 
pippuria

1. Viipaloi perunat ja paista voissa pannussa, lisää sipulit ja mausteet joukkoon. 
2. Mausta valkoviinietikalla ja mausteilla.

Kevätsipuli-kermaviilikastike

50 g majoneesia
50 g kermaviiliä
50 g suolakurkkuja kuutioituna
1 rkl sinappia
ruohosipulia hienonnettuna
tilliä hienonnettuna
valkoviinietikkaa
tomusokeria
suolaa
pippuria

Sekoita kaikki aineet ja anna maustua jääkaapissa.