Paahdettu retiisi-varhaisperunasalaatti

Tarjoa uudet perunat vaihteeksi salaattina, jossa maistuvat retiisit, rosmariini ja sitruuna

Perunasalaatti varhaisperunoista ja retiiseistä
Kuva: Timo Viljakainen

Paahdettu retiisi-varhaisperunasalaatti

4 annosta

400 g varhaisperunaa
400 g retiisiä
4 valkosipulin kynttä
2 oksaa rosmariinia
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 sitruunan kuori
1/2 punttia kevätsipulia

Pese perunat ja leikkaa ne tarvittaessa retiisin kokoisiksi paloiksi.

Leikkaa valkosipulin kynnet viipaleiksi ja poista retiisistä kanta ja varsi. Jätä retiisit kokonaisiksi.

Sekoita uunipellillä perunat, retiisi ja valkosipuli. Mausta ne öljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinin oksilla.

Paahda 220 asteessa noin 30–40 minuuttia ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja ohueksi renkaaksi leikattu kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.