Paahdettu retiisi-varhaisperunasalaatti

Tarjoa uudet perunat vaihteeksi salaattina, jossa maistuvat retiisit, rosmariini ja sitruuna.

Mkn artikkeli perunasalaatti hr kuvamaa jakotitalousnaiset timoviljakainen 2

Paahdettu retiisi-varhaisperunasalaatti

4 annosta

400 g varhaisperunaa
400 g retiisiä
4 valkosipulin kynttä
2 oksaa rosmariinia
3 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 sitruunankuorta
1/2 punttia kevätsipulia

  1. Pese perunat ja leikkaa ne tarvittaessa retiisin kokoisiksi paloiksi.
  2. Leikkaa valkosipulin kynnet viipaleiksi ja poista retiisistä kanta ja varsi. Jätä retiisit kokonaisiksi.
  3. Sekoita uunipellillä perunat, retiisi ja valkosipuli. Mausta ne öljyllä, suolalla, pippurilla ja rosmariinin oksilla.
  4. Paahda 220 asteessa noin 30–40 minuuttia ja lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja ohueksi renkaaksi leikattu kevätsipuli juuri ennen tarjoilua.