Paahdettu kaura-juuressalaatti

Paahdettu kaura tekee juuressalaatista ruokaisan

Paahdettu kaura-juuressalaatti
Kuva: Kati Laszka

Paahdettu kaura-juuressalaatti

4 annosta

2 punajuurta
2 porkkanaa
2 palsternakkaa
1 sipuli
2-3rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl rouhittua musta- tai valkopippuria
4-5 oksaa tuoretta timjamia
2 dl kypsiä kaurahelmiä
100-200 g salaattijuustoa tai fetaa kuutioina

Pinnalle
1-2 rkl balsamicoa

Kuori kasvikset ja leikkaa ne lohkoiksi tai reiluiksi kuutioiksi. Levitä lohkot laakeaan uunivuokaan ja valuta päälle öljy.

Ripottele pinnalle suola ja pippuri ja kääntele kasviksia. Aseta timjaminoksat kasvisten päälle ja paahda 200 asteessa uunissa noin 20 minuuttia. Sekoita kerran tai pari kypsymisen aikana.

Tarkista kasvisten kypsyys. Kun ne alkavat pehmetä lisää sekaan kaurahelmet ja valutetut juustokuutiot. Jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia, kunnes juusto alkaa saada väriä.

Poista yrttien paahtuneet rangat ja laita salaatti tarjoiluastiaan. Valuta päälle halutessasi balsamicoa ja nosta tarjolle. Salaatti maistuu myös hiukan jäähtyneenä.