Omenalohkot pellillä

Omenalohkot pellillä ovat helppo ja nopea herkku, joka sopii vaniljajäätelön ja -kastikkeen kanssa nautittavaksi.

Omenalohkot pellilla vaaka Timo Viljakainen
Kuva: Timo Viljakainen

Omenalohkot pellillä

G

Omenoita 
(Fariini)sokeria tai siirappia
Kanelia
n. 50 g voita

1. Pese omenat, leikkaa lohkoiksi ja poista siemenkota. 
2. Asettele omenat uunipellille leivinpaperin päälle vieriviereen. Ripottele pinnalle kanelia ja sokeri. 
3. Kuutioi voi ja ripottele kuutiot omenoille. 
4. Paista 175 asteisessa uunissa, kunnes omenat ovat kypsiä.
5. Anna omenoiden jäähtyä, pakkaa annosrasioihin ja pakasta.
6. Sulata tarpeen mukaan jälkiruoaksi. Tarjoile jäätelöä tai vaniljakastiketta lisukkeena.

Vinkki: Syö viimeiset omenaherkut pois pakkasesta viimeistään tammikuussa. Rasvaiset tuotteet eivät kestä pitkään pakastimessa.