Nuudelisalaatti

Sopivan tulisessa nuudelisalaatissa maistuvat itämaiset maut

Nuudelisalaatti vaaka Kati Laszka 0250 compressed

Nuudelisalaatti

6 annosta

100 g munanuudelia
200 g keräkaalia
2 porkkanaa
1 suippopaprika

Kastike
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
puolikas mieto chilipalko hienonnettuna
0,5 dl sitruuna- ja tai limemehua
0,5 dl soijakastiketta
0,75 dl rypsiöljyä
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä

Tarjoiluun
jääsalaattia tai jäävuorisalaattia
korianteria tai persiljaa

  1. Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Jäähdytä.
  2. Leikkaa kaali, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Hyödynnä kasvismandoliinia, jos omistat sellaisen.
  3. Sekoita hienonnetut inkivääri ja chili muihin kastikkeen aineksiin.
  4. Sekoita kastike suikaloitujen kasvisten sekaan. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa.
  5. Revi huuhdottuja, kuivattuja salaatteja kerroksittain nuudeliseoksen kanssa tarjolle. Koristele yrtillä.