Nuudelisalaatti
Sopivan tulisessa nuudelisalaatissa maistuvat itämaiset maut

Nuudelisalaatti
6 annosta
100 g munanuudelia
200 g keräkaalia
2 porkkanaa
1 suippopaprika
Kastike
1 rkl hienonnettua tuoretta inkivääriä
puolikas mieto chilipalko hienonnettuna
0,5 dl sitruuna- ja tai limemehua
0,5 dl soijakastiketta
0,75 dl rypsiöljyä
2 tl sokeria
mustapippuria myllystä
Tarjoiluun
jääsalaattia tai jäävuorisalaattia
korianteria tai persiljaa
- Keitä nuudelit ohjeen mukaan. Jäähdytä.
- Leikkaa kaali, porkkana ja paprika ohuiksi suikaleiksi. Hyödynnä kasvismandoliinia, jos omistat sellaisen.
- Sekoita hienonnetut inkivääri ja chili muihin kastikkeen aineksiin.
- Sekoita kastike suikaloitujen kasvisten sekaan. Anna marinoitua pari tuntia jääkaapissa.
- Revi huuhdottuja, kuivattuja salaatteja kerroksittain nuudeliseoksen kanssa tarjolle. Koristele yrtillä.