Nopea kalapata

Kalaruoat

Tämä maukas kalapata valmistuu käden käänteessä.

Kalapata vaaka Viljakainen 9965
Kuva: Timo Viljakainen

Nopea kalapata

500–600 g vaaleaa kalaa fileenä
0,5 tl suolaa
0,25 tl jauhettua valkopippuria
2 salottisipulia
1 iso porkkana
100 g purjosipulia
2-3 vartta varsiselleriä
2 dl kalalientä 
1 tl rakuunaa
1 tl basilikaa
0,25 tl rouhittua musta- tai valkopippuria 
1-2 dl kermaa

1. Leikkaa kala reiluiksi palasiksi. Ripottele paloille suolaa ja pippuria.
2. Kuori kasvikset tarvittaessa ja paloittele ne.  
3. Laita kasvikset laakean kasarin pohjalle ja lisää kalaliemi sekä kerma.
4. Kuumenna kiehuvaksi, peitä kannella ja hauduta miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää kalapalat ja jatka kypsentämistä 5-10 minuuttia, kunnes kala on kypsää.