Marinoitu särki

Kalaruoat

Marinoitu särki on perinteinen, etikkapohjaisessa liemessä yön yli raakakypsytetty kalaruoka, jonka makua voi muunnella mausteilla oman mieltymyksen mukaan

Sarki Pro Kala ry
Kuva: Pro Kala ry

Marinoitu särki

2,5 dl vettä
0,5 dl sokeria
1 tl suolaa
0,5 dl valkoviinietikkaa
2 rkl valkoviiniä

1. Perkaa ja fileoi särki nahattomaksi. Paloittele puhdas filee paloiksi.
2. Kiehauta vesi, lisää etikka, sokeri ja suola. Sekoita niin, että kaikki sulaa. Jäähdytä lientä vähän ja kaada haalea liemi särki palojen päälle. 
3. Peitä palat vaikka leivinpaperin kanssa niin, että ne uivat kokonaan liemessä. Anna maustua ja raakakypsyä yön yli jääkaapissa.

Lientä voi maustaa oman maun mukaan vaikka valkosipulin kynnellä, katajanmarjoilla, palalla chiliä tai maustepippurilla. Vain mielikuvitus on rajana!

Vinkki: Keitä kalanruodoista ja nahasta kalaliemi. Keitä soppaa tai pakasta myöhempään käyttöön.