Mansikkaiset jäätelöpuikot

Tuoreista marjoista valmistetut jäätelöpuikot sopivat täydellisesti kesän lämpimiin päiviin.

Mansikkaiset jaatelopuikot pysty Timo Viljakainen
Kuva: Timo Viljakainen

Mansikkaiset jäätelöpuikot

6 kpl

0,5 l (250 g) tuoreita mansikoita
1 prk (200 g) vaniljarahkaa
2 dl turkkilaista jogurttia
1 tl vaniljasokeria
2 rkl vaaleaa siirappia

1. Soseuta marjat joko monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Kun marjat ovat soseutuneet, voit lisätä kulhoon loput aineet ja surauta massan valmiiksi aloittamallasi koneella. Kaada seos jäätelöpuikkomuotteihin. 
2. Laita annokset pakastimeen ja anna jäätyä mielellään yön yli. Ota jäätelöpuikot sulamaan n. 15 minuuttia ennen tarjoilua tai irrota ne muoteista kastamalla ne kuumaan veteen astiassa tai hanan alla.

Vinkki: voit vaihdella marjoja, niin saat erilaisia makuja. Kun teet reseptin kolmenkertaisena ja laitat sen jäätymään isompaan esim. silikonivuokaan, saat oivan jäädykkeen jälkiruuaksi. Tarjoile jäädyke tuoreiden marjojen kera.