Lisäkkeitä makkaralle

Tarjoile makkaroiden kanssa puolukkamarmeloa ja punasipulilisäkettä

Mkn artikkeli ruokaneuvot makkara vaaka kuvamaajakotitalousnaisettimoviljakainen 2

Puolukkamarmelo

200 g puolukoita tai karpaloita
1 sipuli
1 dl sokeria
1 dl vettä
2 rkl punaviinietikkaa
2 tl suolaa
0,25 tl chilitahnaa (sambal oelek)

Nosta kaikki ainekset kattilaan ja keitä miedolla lämmöllä 20 minuuttia.

Soseuta aineet sauvasekoittimella ja anna jäähtyä. Säilytä marmelo viileässä.

    Punasipulilisäke

    500 g punasipulia
    2 valkosipulinkynttä
    öljyä kuullottamiseen
    n. 5 dl vahvaa mustaherukkamehua
    0,5 -1 dl sokeria
    1 tl suolaa
    3 rkl tummaa balsamicoa tai punaviinietikkaa

    Suikaloi punasipuli ja valkosipuli.

    Kuullota niitä hetki öljyssä ja lisää mehu ja sokeri.

    Hauduta miedolla lämmöllä noin tunti.

    Lisää lopuksi suola ja etikka, keitä vielä hetki.

    Kaada lämmin lisäke puhtaaseen lasipurkkiin ja säilytä kylmässä.