Leipäpuuro

Kuivahtaneista ruisleivistä keität maistuvan marjapuuron

Leipapuuro 0

Leipäpuuroon uppoaa kuivahtaneet ruisleivät kätevästi, jolloin estetään ruokahävikin syntyä. Puuro maistuu erityisen aromikkaalta, koska hapatettu ruisleipä antaa puuroon makua. Keittoaika on lyhyempi kuin jauhoista tehdyllä ruismarjapuurolla.

Leipäpuuro

1 l vettä
300 g kuivuneita ruisleivän palasia
4 dl g puolukoita tai 2 dl puolukkasurvosta
1,5 dl sokeria tai maun mukaan
(ripaus suolaa)

Paloittele leipäviipaleet veteen ja liota niitä kuivuudesta riippuen 0,5 - 2 tuntia.

Keitä ruisleivän palasia hiljalleen vedessä välillä sekoitellen kunnes ne pehmenevät.

Lisää sokeroidut puolukat. Anna hetki kiehahtaa.

Jos leivät eivät hajoa riittävästi tai haluat aivan tasaista puuroa, soseuta sauvasekoittimella.

Lisää tarvittaessa sokeria ja tarkista suola.

VINKKEJÄ!

Leivän määrä voi vaihdella riippuen leivän kuivuudesta. Lisää puuroon vettä, jos se tuntuu liian paksulta.

Tee kerralla marjapuuroa isompi annos. Se maistuu jäähtyneenä seuraavan päivän aamu- tai välipalana.

Myös mustikat sopivat hyvin tähän puuroon, käytä niitä hieman puolukoita enemmän, koska mustikat ovat miedomman makuisia. Lisää sokeria aluksi vähemmän.