Lehtikaalimuhennos
Lehtikaalimuhennos on pehmeäksi haudutettu, kermainen kasvislisäke.

Lehtikaalimuhennos
2-3 annosta
3 isoa tai 6 pientä lehtikaalin oksaa
1 pieni sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tl rypsiöljyä ( tai pieni nokare voita)
1 rkl vehnäjauhoja
2 dl ruokakermaa
1 tl suolaa
(pippuria)
1. Huuhtele lehtikaalin lehdet, irrota veitsenkärjellä lehtiosa lehtiruodista. Pilko lehtiruodit silpuksi. Suikaloi lehdet.
2. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli.
3. Kuullota sipuli, valkosipuli ja lehtiruoti rypsiöljyssä. Ripottele sekaan vehnäjauhot. Kaada ruokakerma joukkoon koko ajan sekoittaen.
4. Lisää lehtikaalin lehdet ja anna hautua noin viisitoista minuuttia kannella peitettynä. Mausta.