Lammaspata kahdella tavalla
Lammaspata valmistuu joko rauhassa haudutellen tai arjen kiireen keskellä nopeasti.
Lammaspata kahdella tavalla
4 annosta
G
500 g lampaan paistia tai lapaa
1 rkl öljyä
2-3 dl vettä
250 g juuressuikaleita
1,5 dl suolakurkku kuutioita
0,5 rkl soijakastiketta
0,5 - 1 tl suolaa
1 tl timjamia
0,5 tl minttua
0,5 tl rosépippuria murskattuna
1 dl ruoanvalmistuskermaa tai ruoanvalmistusjogurttia
(persiljaa)
Lempeästi hauduttaen:
1. Leikkaa paisti- tai lapapalat poikkisyin mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi. Ruskista liha öljyssä kuumalla pannulla kahdessa erässä.
2. Lisää vesi, juurekset, suolakurkku, mausteet ja kerma. Sekoita hyvin.
3. Kypsennä ruoka peitettynä uunipadassa uunin keskitasossa 200 asteessa noin 45 minuuttia. Voit myös laskea uunin lämpötilan ja hauduttaa pataa n. 150 asteessa 1,5–2 tuntia tai kauemmin. Tarjoile keitettyjen tai uuniperunoiden kanssa.
Arjen nopea:
1. Käytä arkipadassa kokolihan sijaan jauhettua lihaa. Ruskista jauheliha öljyssä padassa. Lisää vesi sekä juurekset. Hauduta pari minuuttia
2. Lisää suolakurkku sekä mausteet. Sekoita hyvin.
3. Hauduta pataa noin 5 minuuttia, maista, lisää mausteita tarvittaessa.
4. Lisää kerma tai jogurtti sekä runsaasti silputtua persiljaa. Kuumenna. Tarjoile keitettyjen perunoiden, perunasoseen tai keitettyjen ruokajyvien kanssa.