Kyssäkaalikimchi
Kimchi eli korealainen hapankaali on keskeinen osa korealaista ruokakulttuuria ja sitä tarjotaan monilla aterioilla. Yleensä se valmistetaan kiinankaalista ja vihanneksista, maustetaan runsaalla chilillä ja valkosipulilla. Tämä kyssäkaalikimchi on yksinkertaistettu versio kimchistä. Kimchiin lisätään usein myös inkivääriä ja kuivatuista katkaravuista tehtyä jauhetta.

Kyssäkaalikimchi
400 g kyssäkaalia
1 kpl chili
25 g valkosipulia (4–5 kynttä)
2 rkl kalakastiketta
1–2 tl suolaa
1. Kuori ja raasta kyssäkaali karkeaksi raasteeksi. Silppua chili ja kuoritut valkosipulinkynnet. Lisää suola ja kalakastike. Laita seos hapatusastiaan, esim. isoon lasipurkkiin.
2. Laita kaalin päälle painoksi esim. vedellä täytetty pienempi lasipurkki. Peitä hapatusastia kankaalla tai kelmulla. Anna seistä huoneenlämmössä painon alla kaksi vuorokautta.
3. Purkita puhtaaseen astiaan ja säilytä kylmässä.
4. Kimchi on valmista noin kahden viikon kuluttua.