Kirsikkamuffinit

Vaniljatuorejuustolla kuorrutetut kirsikkamuffinit ovat kirpsakan makea herkku

Kirsikkamuffinit vaaka Kati Laszka 5254 compressed

Kirsikkamuffinit

n. 16 kpl

2 dl kirsikoita
75 g voita
2 kananmunaa
1 dl fariininsokeria
1 dl kermaviiliä, paksua jogurttia tms.
1,5 dl vehnäjauhoja
1,5 tl leivinjauhetta
0,75 dl hasselpähkinärouhetta
2 tl kanelia, kardemummaa tai piparkakkumaustetta

Pinnalle vaniljatuorejuustoa ja kirsikoita

1. Halkaise tuoreet kirsikat ja poista kivet. Sulata voi.

2. Vaahdota munat ja fariinisokeri.

3. Lisää joukkoon sulatettu voi, kermaviili sekä kuivat aineet ja kirsikat.

4. Levitä pellille paperiset muffinivuoat (n. 16 kpl) ja jaa taikina vuokiin.

5. Kypsennä muffineja 200 asteessa 10-12 minuuttia. Anna jäähtyä.

6. Halutessasi notkista vaniljalla maustettu tuorejuusto ja pursota sitä jäähtyneille muffineille. Koristele kirsikoilla. Voit myös siivilöidä muffineille vain tomusokeria juuri ennen tarjoilua.

VINKKI! Saat hieman toisenlaisen muffinitaikinan, kun korvaat pähkinärouheen 2 ruokalusikallisella kaurahiutaleita ja 50 grammalla rouhittua tummaa suklaata.