Kesäinen lettukakku

Kokeile perinteisten lettujen sijaan lettukakkua. Siinä ohuiden lettujen väliin laitetaan kermarahkaa, tuoreita marjoja sekä mansikkahilloa. Helppo ja herkullinen jälkiruoka kesän juhliin tai kahvipöytään.

Kesainen lettukakku vaaka Timo Viljakainen
Kuva: Timo Viljakainen

Kesäinen lettukakku

n. 12 annosta

Lettutaikina:
3 munaa
0,5 tl suolaa
1 rkl sokeria
5 dl maitoa
1 dl kauraleseitä
3 dl lettujauhoja tai (2 dl vehnäjauhoja ja 1 dl ohrajauhoja)
vähän voita, margariinia tai öljyä paistamiseen

Väliin:
5 dl kuohukermaa 
1 prk (200 g) sitruuna- tai vaniljarahkaa
1 rkl sokeria
1 l tuoreita mansikoita
1 l tuoreita mustikoita
3 dl mansikkahilloa

1. Vatkaa munien rakenne rikki. Lisää joukkoon suola, sokeri, 1 dl maitoa, leseet ja jauhot. Sekoita hyvin. Taikinasta tulee hyvin jämäkkää. Lisää loppu maito ja sekoita. Näin taikinaan ei tule jauhopaakkuja. Anna taikinan seistä jääkaapissa noin 30 minuuttia.
2. Valmista täyte valmiiksi. Vaahdota kerma ja lisää rahka ja sokeri. Pilko mansikat pieniksi kuutioiksi. Säilytä täyte ja mansikat jääkaapissa kakun kokoamiseen saakka.
3. Paista taikinasta ohuita lettuja (paistinpannun halkaisija n. 20 - 25 cm). pannun koosta riippuen taikinasta tulee 10 - 15 lettua. Anna lettujen jäähtyä.
4. Kokoa kakkua kakkulautaselle. Laita ensimmäinen lettu lautaselle ja levitä pohjalle täytettä. Lisää päälle mansikoita ja mustikoita. Levitä tämän päälle vähän mansikkahilloa lusikalla (ei tarvitse olla tasaisesti). Laita päälle uusi lettu ja toista niin monta kertaa, kuin lettuja riittää. Viimeisimmän kerroksen päälle voi lisätä marjoja vähän reilummin ja koristella esim. sitruunamelissan lehdillä, jotta kakku on entistä näyttävämpi. Laita hetkeksi jääkaappiin ja tarjoile melko nopeasti tai nosta saman tien pöydälle syötäväksi.