Kaurahelmikimara

Helppo kesäinen jälkiruoka syntyy kaurasta ja marjoista

Kaurahelmikimara-jälkiruoka annoslaseissa
Kuva: Kati Laszka

Kaurahelmikimara

4 annosta

3 dl marjasosetta tai mehukeittoa
2 dl kypsiä kaurasuurimoita tai -helmiä
1,5 dl kaurahiutaleita
1 dl sokeria
2 dl vaahtoutuvaa kauravalmistetta
(sitruunamelissan lehtiä)

1. Sekoita marjasose tai -keitto kypsien kaurahelmien kanssa ja laita jääkaappiin maustumaan vaikkapa yön yli.

2. Paahda kaurahiutaleita kuumalla ja kuivalla pannulla pari minuuttia. Lisää sokeri, sekoita ja anna paahtua koko ajan sekoittaen vielä minuutin verran. Varo, seos palaa helposti. Kaada kauraseos lautaselle ja anna jäähtyä.

3. Vatkaa kauravaahto pehmeäksi vaahdoksi.

4. Kokoa ainekset annoskulhoihin kerroksittain: kaurasuurimoseosta, vaahtoa ja kauramurua. Viimeistele annokset halutessasi sitruunamelissanlehdillä.

Vinkki! Keitä kauraa samalla kertaa suurempi määrä ja käytä kypsiä suurimoita esimerkiksi salaattiin.