Karitsa-ohrapata

Liharuoat

Herkullinen karitsa-ohrapata sopii niin arkeen kuin juhlaan.

Karitsa-ohrapata

M
4 annosta

600 g luullista karitsanlapaa
1 rkl rypsiöljyä
1 tl suolaa
1 tl paprikajauhetta
ripaus rouhittua mustapippuria
2 porkkanaa
2 paprikaa
8-10 pientä sipulia
5 dl vettä
1 fondi- tai lihaliemikuutio
2 dl kokonaisia ohrasuurimoita
2 laakerinlehteä
muutama oksa tuoretta rosmariinia tai timjamia

1. Nosta liha huoneenlämpöön hyvissä ajoin ennen kypsentämistä. Poista ylimääräiset kalvot ja rasva lihan pinnalta. 
2. Ruskista lihapalat ja nosta pataan. Kiehauta paistinpannulla vesi ja fondi-/liemikuutio ja sekoita, jotta saat kaikki maut pannulta talteen. 
3. Mausta lihapalat suolalla, paprikalla ja mustapippurilla.
4. Pese paprikat, kuori porkkanat ja paloittele ne reiluiksi paloiksi. Kuori sipulit ja lisää ne paprikoiden ja porkkanoiden kanssa pataan. 
5. Kaada paistinpannulla kiehauttamasi liemi pataan.
6. Nosta joukkoon ohrasuurimot, laakerinlehdet ja yrtit. Lisää tarvittaessa nestettä niin, että lihat ja kasvikset peittyvät.
7. Kypsennä ensin 200-asteisessa uunissa puoli tuntia. Vähennä lämpö 125 asteeseen ja anna padan muhia muutama tunti. 
8. Lisää loppuvaiheessa tarvittaessa hieman nestettä.

Vinkki! Tarjoa padan kanssa raikasta vihreää salaattia ja rapeaa täysjyväleipää.