Kana-viinirypälesalaatti

Maukas ja ruokaisia salaatti.

Kana-viinirypälesalaatti

5-6 annosta
G

600 g maustamattomia broilerin rintafileitä
2 rkl öljyä
0,5 tl suolaa
0,5 tl mustapippuria
0,5 ruukkua timjamia
300 g valmista salaattisekoitusta tai erilaisia salaatteja (friseesalaatti, rucola, pinaatti…)
1 rs (250 g) kirsikkatomaatteja
250 g siemenettömiä viinirypäleitä
250 g leipäjuustoa
100 g auringonkukan tai pinjansiemeniä
1 rkl rypsiöljyä
Kastike:
250 g siemenettömiä viinirypäleitä
4 rkl öljyä
4 rkl balsamicoa
2 rkl hunajaa
ripaus suolaa

1. Ota broilerifileet huoneenlämpöön 30 minuuttia ennen kypsentämistä. Laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Laita rintafileet uunivuokaan tai pellille leivinpaperin päälle. Pyyhi pinta talouspaperilla. Sekoita öljy, suola, mustapippuri ja hienonnettu timjami ja sivele broilerinfileet marinadilla. Paista uunin keskiosassa noin 20–25 minuuttia.

2. Valmista kastike. Huuhtele ja puolita viinirypäleet. Lisää pannulle öljy ja viinirypäleet. Paista kunnes viinirypäleet alkavat pehmetä. Lisää balsamico, hunaja ja ripaus suolaa. Kiehauta ja nosta jäähtymään.

3. Huuhtele salaatit, kirsikkatomaatit ja loput viinirypäleistä. Puolita kirsikkatomaatit ja viinirypäleet. Leikkaa leipäjuusto kuutioiksi.

4. Laita salaatit kulhoon ja lisää kastike. Sekoita ja jaa salaattipohja lautasille.

5.Viipaloi broilerifileet vinottain ja jaa annoksille. Levitä päälle kirsikkatomaatteja, viinirypäleitä ja leipäjuustokuutioita.

6. Paahda auringonkukansiemenet kuivalla pannulla kevyesti ja ripottele annoksille. Tarjoa heti.